4.6.10

Syö silliä!

Uudet perunat ja silli - nyt on kesä!

Silliohjeet otin netistä, mutta muuttelin taas hieman määriä. Alla olevat mitat olivat juuri sopivat yhdelle paketilliselle silliä ja kahdelle 2 dl:n tölkille.

Sipulisilli

Liemi:
1/2 dl sokeria
1/2 dl etikkaa ja viinietikkaa
1 dl vettä
laakerinlehti, mauste- ja valkopippuria

1 kevytsuolattu silli, 1 uusi sipuli

Mittaa liemen aineet kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä. (Älä keitä silliä, kuten entinen työkaverini! ;))
Leikkaa sipuli renkaiksi ja runsaalla, kylmällä vedellä huuhdeltu silli paloiksi. Laita vuorotellen purkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna maustua muutama päivä - jos maltat.

Emännän silli

1/2 omena
1 dl kermaviiliä
1 tl sinappia
hienoksi rouhittua valkopippuria
hakattua tilliä

1 kevytsuolattu silli

Paloittele omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita aineet keskenään ja leikkaa sekaan runsaalla, kylmällä vedellä huuhdeltu silli. Anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.