
Naurishaudikkaat
1 nauris/hlö
suolaa
vaaleaa siirappia
voita
Pese nauriit hyvin juuriharjalla. Poista naattipäästä pala, ripottele foliolle (karkeaa) suolaa, aseta nauris juuri alaspäin, aseta leikatulle pinnalle nokare voita, lorauta hieman siirappia ja ripottele suolaa. Sulje nauris folion sisään, aseta nyytit vuokaan ja paista 200 asteessa n. 1 1/2 h. Nauriiden lisäkkeeksi voisi sopia yrteillä, piparjuurella ym. maustettu voi...?
Perunagratiini (ohje Ruokalasta)
1/2 kg perunoita
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja siivuta perunat. Kuullota sipuleita pannulla, lisää perunat ja pyörittele hetki. Kaada kerma pannulle ja anna kiehahtaa, mausta. Kaada uunivuokaan ja paista 200 asteessa vajaa tunti.