Kana teki pesän kakun päälle! Työkaverit ovat mukavia, nyt eräs tarjosi tässä hiljattain mutakakkua. Ohje oli Fazerin leivontasuklaapaketista. Pääsiäisenä oli oiva tilaisuus kokeilla kakkua itsekin. Tein vähän suuremman annoksen eli käytin koko paketin, josta tuli kaksi kakkua: toinen vanhemmilleni viemisiksi ja toinen testimaisteluun... Hyvää oli! Jääköhän siitä muruakaan pilkkimiehelle, joka tulee vasta illalla kotiin!?
Suklaa mud cake
200 g suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (=oma lisäys)
Sulata suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokeri. Kaada sula, hieman jäähtynyt suklaavoiseos vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti jauhot. Paista 200 asteessa 12-15 min. Kakun kuuluu jäädä sisältä löysäksi.
Ohjeen mukaan vuoka (25 cm) jauhotetaan, mutta itse käytin voideltua silikonivuokaa ja hyvin irtosi, samoin kuin pienemmästä vuoasta.