Pataan tarvittavat taika-aineet, joista kuusenkerkkähyytelö jäi vielä korkkaamatta.
Kiehu pata kiehu...
Otin pakkasesta sulamaan hirvenvasikanpalapaistin. Stroganof oli hyvä vaihtoehto melko pienelle lihapalalle, koska padasta sai riittoisamman lisäämällä siihen sipulia, mustatorvisieniä...
Stroganof
300 g hirvenpalapaistilihaa
1 iso sipuli
1 porkkana
kourallinen kuivattuja mustatorvisieniä
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl vahvaa kotisinappia
1 tl vaaleaa siirappia
1/2 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
vettä
smetanaa
etikkakurkkuja
Suikaloi liha ja paloittele sipuli sekä porkkana. Ruskista liha pienissä erissä kuumalla pannulla ja siirrä pataan. Huuhtele aina paistinpannu ja lisää liemi pataan. Kuullota sipuli- ja porkkanapalat ja laita pannulle myös siirappi, tomaattipyre ja sinappi. Lisää pataan (muista taas huuhtoa pannu). Murenna pataan sienet ja mausta. Anna hautua 1-2 h. Sekoita pataan ennen tarjoilua smetana. Etikkakurkut voi lisätä pataan, itse tarjoilin ne erikseen.