Jouluksi ostetuista Rantamaan sinappisilakoista jäi niin hyvää lientä jäljelle, etten malttanut olla jatkamatta sitä uusilla silakoilla... Tiedä sitten kuinka "laillista" se on!? Silakoita ostin sen verran runsaasti, että niistä riittää myös näihin erinomaisiin perussilakoihin:
Pirkko Liinamaan silakat
Liotusliemi:
1,5 kg silakoita (fileinä)
1,5 l vettä
3 dl etikkaa
2 rkl suolaa
Aineet sekoitetaan ja silakkafileet laitetaan liemeen väh. 3 tunniksi, mielellään vuorokaudeksi. (Kunnes fileet muuttuvat valkoisiksi.)
Marinadi:
4,5 dl vettä
1,5 dl etikkaa
1,5 dl sokeria
2 rkl suolaa
30 rouhittua valkopippuria
1 dl öljyä
3 dl ruoho-/keltasipulia
Aineet sekoitetaan ja valutetut silakkafileet laitetaan liemeen. Annetaan maustua kaksi vuorokautta, jonka jälkeen silakat ovat valmiita nautittavaksi.