Viimeöisistä rapujuhlista kerättiin kuoret tarkoin talteen ja tänään keiteltiin sitten rapulientä.
Keitin liemen yhdistellen ja mukaellen erilaisia ohjeita. Eniten seurailin kuitenkin Markku Haapion reseptiä (http://plaza.fi/ellit/juhlat/kodin-juhlat/markun-konstailemattomat-rapujuhlat).
Paahdoin kuoret ensin uunissa 190 asteessa n. 20 min. Kuullotin kattilassa voissa porkkanaa, shalottisipulia, valkosipulia, juuriselleriä ja fenkolia. Lisäsin sekaan paahdetut ravunkuoret ja hieman tomaattipyrettä. En malttanut avata uutta valkoviinipulloa, joten lorautin kattilaan kuivaa sherryä ja vielä lopuksi kiehuvaa vettä. Maustoin timjamilla ja laakerinlehdellä sekä suolalla ja ripauksella fariinisokeria. Liemi porisi 1 1/2 tuntia liedellä ja lopuksi siivilöin sen. Puolet liemestä laitoin pienissä pakastusrasioissa pakkaseen ja puolet käytin keittoon.
Rapukeitto
1 l rapulientä
valko- ja mustapippuria
suolaa tai 1/4 kalaliemikuutiota
1 dl kermaa
Maizena suurustetta
Tarjoiluvaiheessa keiton päälle (katka)ravunpyrstöjä, tilliä ja mustapippuria.