Viikonloppua kohden pidot paranee. Vaikka arkenakin syömme aina iltaisin kotiruokaa, viikonloppuna siihen on mukava panostaa vielä hieman enemmän.
Perjantain kunniaksi söimme paistettua haukea, katkarapukastiketta ja wokattuja vihanneksia.
Rapukastike
1/2 l rapulientä (kalalientä)
2 rkl pippurituorejuustoa
1/2 dl katkarapuja
tilliä
maizenasuurustetta
Aloita keittämällä lientä kokoon n. 15 min. Lisää tuorejuusto ja suuruste. Kaada lopuksi joukkoon katkaravut, mutta älä enää keitä kastiketta. Silppua päälle runsaasti tilliä.
Vihanneswokki
1 rkl voita (öljyä)
2 porkkanaa
pieni fenkoli
1/2 suippopaprikaa
1 rkl vaaleaa siirappia
valkopippuria
suolaa
Suikaloi vihannekset. Kuumenna voi pannulla ja lisää vihannekset kypsymisjärjestyksessä. Pyörittele niitä muutama minuutti pannulla ja mausta.
Haukifileet maustoin valkopippurilla ja hienolla merisuolalla. Paistoin ne nopeasti voissa kuumalla pannulla.