2.1.09

Lohta piparjuurikermassa

Oli niin kova nälkä, ettei kuvaa ehtinyt ottaa. Laitan kuitenkin tämän hyvän ja helpon reseptin tänne "muistiin", niin voi joskus tehdä uudelleen.

Lohta piparjuurikermassa

1/2 kg lohifile
1 dl (kuohu)kermaa
1/2 dl smetanaa
1/2 dl pippurituorejuustoa
piparjuuriraastetta
tilliä
suolaa

Laita lohi voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa. Sekoita keskenään kastikkeen aineet ja kaada kalan päälle. Paista 190 asteessa n. 1/2 h.


Laitoin mielestäni piparjuurta melko reippaasti, mutta maun juuri ja juuri erotti eli sitä olisi voinut olla enemmänkin. Alunperin aioin laittaa kastikkeeseen myös sinappia, mutta se unohtui... Olisi voinut sopia.

Tarjoilin piparjuurilohta keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.