Äidilleni oli tullut Kotiliesi, jossa oli herkullisen näköisen piirakan ohje. Meillä ei ollut valmista kaupan ruistaikinaa, joten kehittelin oman ohjeen. Myös täytettä mukailin hieman saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan.
Syksyinen kasvispiirakka
Pohja
2 dl ruisjauhoja
1 dl ohraleseitä
1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
öljyä paistamiseen
kesäkurpitsaa
punasipuli
purjoa
valkosipulin kynsi
varsiselleriä
hunajaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
juustoraastetta
Nypi ensin pohjan aineet taikinaksi. Painele taikina uunivuoan pohjalle.
Kuullota kasviksia öljyssä, mausta ja anna hautua hetki. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa n. 1/2 tuntia.
... ja tässä toinen piirakka, jonka tein kotona. Mukana myös kasviksia kuten kesäkurpitsaa ja porkkanaa sekä ensimmäiset löytämämme suppilovahverot. Täytteeseen mehevyyttä tuo 2 dl turkinjogurttia ja kananmuna.