27.9.09

Kesäkurpitsakakku

Kokeiluja kesäkurpitsan "hävittämiseksi"! Tätini oli tehnyt hyvää kesäkurpitsakakkua, mutta se ei ilmeisestikään ollut tällä samalla ohjeella. Hänen kakkunsa oli kuohkeaa ja mehevää, omani päinvastoin kiinteää. Ei tämäkään huono ollut, mutta seuraavalla kerralla jokin muu ohje...

Kesäkurpitsakakku

5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 munaa
4 dl sokeria (laitoin vain 3 dl)
6 dl vehnäjauhoja (olisi ehkä voinut vähentää?)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta (olisi voinut ehkä lisätä?)
1 tl vaniljasokeria
2 dl sulaa margariinia
1 dl tummaa kaakaota

Sekoita aineet keskenään ja kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.
Jälkeenpäin mietin, olisiko kuohkeutta saanut juuri jauhoja vähentämällä, leivinjauhetta lisäämällä vai vatkaamalla ensin munat ja sokerin...