Kuva ei ole kovin hyvä, mutta paistos oli herkullista. Epäröin ensin, miten selleri sopii miedon kukkakaalin kanssa? Nyt tiedän - loistavasti! Ohjeen poimin netistä.
Kukkakaaligratiini
1 kukkakaali
1 varsi selleriä (laitoin mukaan myös lehtiä)
vettä
1/4 kasvis- tai kanaliemikuutiota
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl ruokakermaa
1/2 pkt koskenlaskijajuustoa
juustoraastetta
valkopippuria, (suolaa)
Keitä/höyrytä paloitellut kukkakaali ja selleri puolikypsiksi niukassa vedessä. Huom. Älä kaada keitinlientä pois! Tee valkokastike, jossa käytät nesteenä n. 2 dl keitinlientä ja 1 dl ruokakermaa. Sulata koskenlaskija kastikkeeseen ja mausta. Asettele kukkakaalit ja selleri voidellun uunivuoan pohjalle, kaada päälle kastike ja raasta pinnalle juustoa. Paista 200 asteessa n. 1 h.