27.9.09

Puolukkaleipä

Kukas sieltä kurkistaa? Idean leipään sain täältä. Puolukka-aikaan tätä oli pakko kokeilla, niin herkulliselta leipä näytti kuvassa. Leivästä tulikin ihan onnistunut, vaikka maku yllätti. Leipä ei ollut suolaista eikä makeaa, vaan vähän molempia. Myös puolukan happamuus oli hävinnyt.

Puolukkaleipä

1,5-2 dl piimää
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl puolukkaa ja/tai -sosetta
0,5 dl pellavansiemeniä
0,25 dl hunajaa (vaaleaa siirappia)
1,5 tl suolaa
1 tl soodaa

Sekoita aineet keskenään ja kaada taikina öljyttyyn ja leseillä jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa n. 1 tunti.