Tämän kastikkeen ohjeen olen saanut eräältä entiseltä työkaveriltani. Reseptissä on monta hyvää raaka-ainetta samassa paketissa: hirvenliha, kanttarellit ja yllättäen valkoviini.
Hirvipata
500 g hirvenpaistia
1 sipuli
150 g kanttarelleja
3 rkl voita
2 dl ruokakermaa
2 rkl riistafondia
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
(1 dl hillosipuleita, joita en yleensä ole laittanut pataan)
1 1/2 dl valkoviiniä
2 rkl vehnäjauhoja
Ruskista lihakuutiot pienissä erissä kuumalla pannulla. Kaada pataan ja huuhtele pannunliemi päälle. Kuullota sipulit ja lisää pataan. Ruskista sienet ja laita myös ne pataan. Olen käyttänyt myös tomaattipyreen ja paprikajauheen kuumalla pannulla ja huuhdellut pannun aina pataan. Mausta fondilla ja pippurilla. Anna hautua, lihasta riipuen 1-2 tuntia. Sekoita vehnäjauhot viiniin ja suurusta kastike. Kaada lopuksi joukkoon kerma.