21.2.10

Marjamalja

Pakastimeen on tullut syksyllä poimittua (onneksi) erilaisia marjoja. Tässä jälkiruoassa ne pääsevät mielestäni parhaiten oikeuksiinsa eli koostumus, maut ja vitamiinit pysyvät. Lisäksi tämä on äärettömän helppoa ja nopeaa tehdä. Mietin aina, että kermavaahto kruunaisi maljat, mutta enpä ole koskaan sitä tehnyt ja hyvin ovat marjat tehneet kauppansa ilmankin.

Marjamaljat (2 kpl)

4 dl erilaisia marjoja
(suosikkiyhdistelmäni on mustikat, vadelmat, mansikat ja mustaherukat)
2 dl vettä
(usein lorautan sekaan hieman mehua tai marjalikööriä)
1/2 dl hyytelösokeria

Jaa jäiset marjat annosmaljoihin. Kiehauta neste ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita kunnes liemi kirkastuu. Kaada kuuma neste varovasti maljoihin marjojen päälle ja laita kylmään hyytymään. Hyytyminen alkaa heti, joten jälkiruoka on nopeasti valmis. Parhaimmillaan se on mielestäni n. tunnin päästä, jolloin marjat eivät ole ehtinet aivan pehmetä. Tämä on kuitenkin makuasia, sillä pidempään ollessaan marjat myös saavat enemmän liemestä makua.