21.2.10

Broilerikiusaus

Olin kuvitellut, että menemme ulos syömään, mutta ei. Piti tehdä kotikokkailuja ja jääkaapissa oli broilerinsuikaleita. Ne ovat kyllä hyvä pelastus, kun pitää saada nopeasti ja helposti jotain ruokaa. Valmiiksi marinoidut suikaleet kyllä maistuvat aina samalle, mutta kun niitä ei syö liian usein maku menettelee. Kiusaukseen ne taipuivat myös ihan hyvin, ja kun oli vielä sopivat lisukkeet, niin mikäs siinä...
(Ps. kuvassa on äidin tekemää mustaherukkahilloketta. Jos se on hyvää jo yksistäänkin, niin vuohenjuuston kera taivaallista!)

Broilerikiusaus

paketti marinoituja broilerin suikaleita
öljyä
sipuli
kevätsipuli
5 perunaa
1 porkkana
kanalientä
1 dl ranskankermaa
valkosipulinkynsi
mustapippuria
(juustoraastetta)

Ruskista broilerinsuikaleet kuumalla pannulla. Lisää sipulit kuullottumaan. Kaada suikaleet voideltuun uunivuokaan. Kuullota pannulla myös hetki porkkana- ja perunasuikaleita ja lisää ne vuokaan. Sekoita kanat ja kasvikset sekaisin. Huuhtele pannu kanaliemellä ja kaada neste vuokaan. Kaada päälle ranskankerma (ja juustoraaste). Paista 200 asteessa n. 1 tunti.