Jouduin tarkistamaan pariinkin otteeseen, mutta blogistani ei löytynyt vielä satakuntalaisen siikasopan ohjetta. Ihme siksi, että teen tätä ruokaa melko usein. Muutamien kokeilujen jälkeen, olen päätynyt seuraavaan reseptiin:
Satakuntalainen siikasoppa
1 l vettä
n. 1/2 kg merisiika
1 sipuli
4 perunaa
1-2 porkkanaa
suolaa
kokonaisia valko- ja maustepippureita
tilliä
2 rkl voita
Ota iso kattila, johon paloittelet siian (2-3 osaan). Kaada päälle kylmä vesi. Lisää kattilaan halkaistu sipuli, pippurit ja suola. Keitä poreilevassa vedessä n. 5-10 minuuttia ja kuori pinnalle syntynyt vaahto pois.
Ota toinen kattila ja kaada sinne liemi siivilän läpi. Muutaman pippurin ja sipulin puolikkaat voi vielä poimia keittoon antamaan voimakkaampaa makua. Lisää liemeen kuutioidut porkkana ja perunat. Juuresten kiehuessa, perkaa siika. Ota lihapalat sivuun ja kaada ne ihan lopuksi, lähes kypsään keittoon. Ota pois sipulit ja lisää voi sekä runsaasti tilliä. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.
Ps. On sanonta, että jos tähän keittoon lorauttaa kermaa niin sitä ei saa taivaassakaan anteeksi.