Maksa on niin tuhtia ruokaa, että sen lisukkeeksi sopii hyvin kevyet vihannekset.
Tarjoilin vihannekset tällä kertaa heti kuumina, mutta ne ovat hyvä lisuke myös jäähdyttyään ja marinoiduttuaan seuraavana päivänä.
Maksapihvit
Huuhtele viipaleet kylmällä vedellä ja kuivaa. Paista kohtalaisella lämmöllä, nopeasti molemmilta puolilta. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Höyrytetyt vihannekset
parsakaalia
kukkakaalia
porkkanaa
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
persiljaa
Kuori porkkanat ja huuhtele vihannekset. Paloittele ne höyrykattilaan ja ripottele päälle hieman suolaa. Höyrytä n. 15 minuuttia. Kaada kypsät (=al dente) palat kulhoon, murskaa joukkoon valkosipuli, ripottele päälle mustapippuria, persiljaa sekä suolaa ja lorauta hieman öljyä. Halutessasi voit puristaa sekaan myös hieman sitruunamehua.
Ps. Kuvassa lautasella näkyvät myös konjakkipuolukat.