21.10.09

Falafel

Tässä vähän itämaisia mausteita aina niin italialaisten makujen sekaan. Mietin mihin voisin käyttää lopun perunamuusin ja piilotin sen lopulta falafel-pyöryköihin. Peruna ei kyllä kuulu näihin palleroihin minkään ohjeen mukaan, mutta se toi rakenteeseen ja makuun kivaa pehmeyttä.

Falafel

1 dl perunamuusia
1 tlk kikherneitä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl tahinia
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl seesaminsiemeniä
persiljaa, jeeraa, korianteria, mustapippuria, suolaa

Soseuta/murskaa kikherneet. Hienonna sipuli ja vakosipuli. Sekoita aineet keskenään ja pyörittele oliiviöljyllä voidellulle pellille, öljytyin käsin pieniä pyöryköitä. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ps. Pyörykät ovat aika hauraita, joten kananmuna voisi hieman kovettaa niitä.