TÄYTETYT PAPRIKAT
6 kpl punaisia paprikoita
500 g naudan jauhelihaa
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
1 tl hienoksi hakattua persiljaa
1 dl puuroriisiä
Kastike:
½ dl oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyrettä
1 ½ l vettä
Pese paprikat ja leikkaa yläosasta ”hattu” pois. Poista siemenet.
Sekoita kulhossa jauheliha, sipuli, valkosipulin kynnet, paprikajauhe, suola, pippuri, persilja ja riisi tasaiseksi massaksi. Täytä paprikat seoksella.
Kaada kattilaan oliiviöljy ja kun öljy on kuumaa, sekoita joukkoon vehnäjauho. Sekoita koko ajan, kunnes jauhot saavat kullanruskean värin. Lisää tomaattipyre ja vettä. Kastikkeen kuuluu jäädä sakeaksi. Keitä kastiketta n. 5 minuuttia.
Asettele paprikat kastikkeen joukkoon kattilaan ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 1 tunti.
Tarjoillaan kuumana esim. leivän kanssa.