Eilen söimme uusia perunoita ja silliä. Ostimme ison purkin ravintolafileitä ja myös perunoita jäi muutama tähteeksi, joten tänään piilotin niitä paistokseen. Laitoin sekaan myös kuullotettuja sipulirenkaita. Ohje oli felixabba-ruokakirjasta. Alkuperäisen reseptin mukaan paistos pitäisi paistaa pannulla voipaperikääreessä, mutta itse laitoin sen uuniin.
Sillipaistos
Keitettyjä uusia perunoita
keitettyjä kananmunia
silliä
sipulia (esim. varsia)
tomaattia
mustapekkajuustoa
ruokakermaa
Voitele vuoka ja asettele aineet kerroksittain, mainitussa järjestyksessä. Kaada päälle hieman ruokakermaa (myös ranskankerma tai smetana sopisi hyvin). Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ruoka ei ole erityisen kaunis ulkonäöltään, mutta mukavaa vaihtelua ruokapöytään ja helppo sekä nopea valmistaa. Itse epäilin varsinkin tomaatin sopivuutta, mutta se piristi mukavasti paistosta.