2.6.09

Raparperipiirakka

Hyvän raparperipiirakan ohjeen löytäminen voi sitten olla vaikeaa! Tässä taas yksi yritelmä; ei huono, mutta ei vieläkään napakymppi...

Raparperipiirakka

Pohja:
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
5 dl piimää
200 g sulatettua voita

Päälle:
3 isoa raparperinvartta

1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen voisula ja piimä. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja kaada uunipellille. Sekoita keskenään myös kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja margariini.
Ripottele pohjan päälle raparperinpalat ja kaurahiutaleseos. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.


Piirakka oli muuten hyvä, mutta ehkä 1 1/2 -kertainen annos toisi vielä mehevämmän ja paksumman lopputuloksen.