Riemastuin, kun löysin Alkon sivuilta, lokakuun ruokaohjeista, ruskasalaatin ohjeen. Olen tehnyt tätä salaattia aiemminkin, mutta en muista, missä ohje silloin oli. Onneksi olin, miellyttyäni salaatin makuun, kirjoittanut ohjeen muistiin. Silloin salaatti oli saanut nimensä siinä käytettävän Ruska-munajuuston mukaan. "Alkuperäisessä" ohjessa oli myös hieman enemmän raaka-aineita kuin Alkon ohjeessa:
Ruskasalaatti
jäävuorisalaattia
lollo rosso -salaattia
Ruska-munajuustoa
kylmäsavuporoa
kurkkua
punaista paprikaa
kirsikkatomaatteja
karpaloita
lakkoja
ranskalaista salaatinkastiketta
Revi salaatinlehdet laakeaan kulhoon. Kuutioi juusto, kurkku ja paprika sekaan. Jos käytät poroleikettä, taittele siivuista ruusukkeita salaatin päälle. Lohko tomaatit ja asettele ne ruusukkeiden sekaan. Ripottele pinnalle karpalot ja lakat. Lorauta päälle vielä reilusti kastiketta.
Kuvan salaatti on tehty Alkon ohjeella ilman kurkkua, paprikaa ja tomaattia ja juusto on leipäjuustoa. Lihana oli possua... Hyvää oli tämäkin versio, mutta taidan kuitenkin jatkossa pitäytyä aiemmassa ohjeessani.
Kastikkeena valmis Saarioisten kevyt ranskalainen kastike, joka oli erittäin maukasta.