Hurahdin sitten minäkin kvinoaan... ja suosittelen muillekin! Makua kehuttiin pehmeäksi, miedoksi ja pähkinäiseksi, mikä onkin totta. Lisäksi kvinoaryynit ovat mielestäni hauskannäköisiä helmiä. Jossain tosin neuvottiin keittämään ryynejä 20 minuuttia ja huomasin sen olevan liian pitkä aika. Jos olisin lukenut paketin kyljestä keitto-ohjeet, niissä puhuttiin vain 15 minuutista... Onneksi huomasin ottaa kattilan pois liedeltä ennenkuin oli myöhäistä. Olin myös lukenut aiemmin, että kvinoa ei paisu keitettäessä kuten esim. couscous tai riisi, mutta kyllä tämä lajike meinasi tulla ulos kattilasta.
Kvinoasalaatti
kvinoaa keitettynä
parsakaalia -,, -
jäävuorisalaattia
rucolaa
kirsikkatomaattia
paprikaa
punasipulia
basilikaa
Kastike
sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä ryynit kypsäksi miedosti suolatussa vedessä. Lisää kattilaan paloiteltu parsakaali lopuksi 5 minuutiksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä hetki. Sekoita aineet keskenään ja kaada päälle kastike.
Söimme salaatin kanssa eiliseltä tähteeksi jääneitä broilerinpaloja ja huomiseen evässalaattiin aion laittaa katkarapuja.