Vielä kerran(!?) parsaa. Ohje oli Iltalehdessä maalaissalaatin nimellä. Pieni kuriositeetti tähän että en ole koskaan ymmärtänyt näitä "maalais"juttuja; maalaiskananmunia, maalaisleipää jne. Kuinka monella on kaupungissa kanoja!? Ehkä "maalla" syntyneenä ja itsekin kanoja hoitaneena, jotain on mennyt ohi tajunnan...
Mutta salaatti oli hyvää ja mieleeni muistui viimevuonna tekemäni Gribichekastike, jota tarjosin parsan kanssa. Siinäkin oli kananmunaa ja sinappia, jotka sopivat parsalle yllättävän hyvin.
Parsasalaatti
jääsalaattia
rucolaa
parsaa
kananmunia
pekonia
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
1 rkl vettä
suolaa
sokeria
mustapippuria
Tee ensin kastike, sekoittamalla aineet keskenään. Keitä kananmunat ja parsa sekä ruskista pekoni rapeaksi. Asettele salaatin aineet kulhoon ja kaada kastike päälle. Tarjoile lämpimänä.
Gribichekastike
4 kovaksi keitetyn munan keltuaista
1 tl dijonsinappia
2 dl oliiviöljyä
1-2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl kapriksia
2 rkl ruohosipulia
suolaa
pippuria
Sekoita huhmaressa keltuaiset, sinappi, suola ja pippuri. Valuta sekaan vähitellen öljy. Lisää etikka ja loput aineet.