Äideille lähtevät voileipäkakut lohitäytteellä.
Lohivoileipäkakku (ohjeesta tulee 2 kakkua)
1 ps Fazer Isopaahto -leipää
2 ps Real-leipää
Kostutukseen
6 dl kalalientä
Lientä saa olla reilusti, jotta kakusta tulee tarpeeksi mehevä. Voitele jokainen leipäviipale reilulla ruokalusikallisella lientä, molemmin puolin kakun kokoamisen edetessä. Kastele vielä voipaperi, johon käärit kakun odottamaan seuraavan päivän koristelua.
Täyte 1
1/2 prk ruohosipulituorejuustoa (Valio Viola 200 g)
1/2 dl ruokakermaa
1 dl rahkaa
1/2 dl majoneesia
tilliä
mustapippuria
Täyte 2
200 g savulohisalaattia (Pirkka)
Täyte 3
1 tuubi lohitahnaa (Pirkka)
Täyte 4
1/2 prk Kylmäsavulohituorejuustoa (Valio Viola 200 g)
1/2 dl ruokakermaa
1/2 dl kylmäsavulohta
tilliä
Koristelu
1/2 prk kylmäsavulohituorejuustoa
1/2 prk ruohosipulituorejuustoa
1 dl rahkaa
1 dl ruokakermaa
kylmäsavulohta, tilliä, jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, melonipalloja, sitruunalohkoja, kurkkua, herneenversoja...