
Limettilohi
lohifile
limettimehua
sitruunapippuria
suolaa
öljyä
Laita lohifile voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle sitruunapippuria sekä suolaa ja purista päälle limettimehua. Paista 230 asteessa 10-15 minuuttia. Ohje, paistaa lohi nopeasti kuumassa uunissa, on peräisin kokki Arto Rastaalta. Näin kala pysyy erittäin mehevänä.
Limettikastike
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1-2 tl limettimehua
1/2 kalaliemikuutiosta
2 tl maizenaa
kurkumaa
persiljaa
timjamia
sokeria
Sekoita keskenään vesi, kerma, limen mehu ja maizena. Kuumenna ja keitä 2-3 min. Mausta. Lisäsin kastikkeeseen myös hieman rakuunaa.
Tämä kaunis, keltainen kastike sopi hyvin paitsi lohelle myös parsalle.
Juomana meillä oli Rosemount valkoviini. Se sopi mielestämme hyvin yrttisen mausteiseen ruokaan.