9.9.12

Maksapihvit

Pitkästä aikaa ostin maksaa. Raaka-aine taitaa jakaa täysin mielipiteet - joko siitä pitää tai sitten ei. Valmistustavassa kun ei juurikaan ole eroja. Paitsi ostaako jauhettua vai kokonaista, possun, naudan vai broilerin maksaa. Itse ostan lähes aina nautaa, mutta maksalaatikkoon tiedän äitini laittavan possun maksaa.

Joskus teen maksakastikkeen kermaan, mutta viime aikoina olen usein päätynyt vain paistamaan pihvit nopeasti pannulla. Lisukkeeksi sopivat hyvin uunijuurekset, jotka näin syksyllä ovat erityisen maukkaita ja kypsyvät nopeasti, sekä paahdettu sipuli.

Maksaa Veneto

maksaa ohuina pihveinä
sipulia
persiljaa
öljyä
suolaa
pippuria

Poista maksasta mahdolliset kalvot. Kuullota pannulla sipuli, lisää hieman lämpöä ja paista pihvit n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla.

Uunijuurekset

porkkanoita
punajuuria
hunajaa
balsamicoa
öljyä
suolaa
pippuria
salviaa

Paloittele juurekset. Pyöritä uunivuoassa runsaassa öljyssä ja mausteissa. Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia.


Kaali-appelsiinisalaatti

valkokaalia
appelsiini
punasipulia
rucolaa
rosmariinia
suolaa
pippuria
balsamicoa
Neito-yrttiöljyä

Asettele kerroksittain suikaloitu kaali, appelsiini ja sipuli. Revi päälle rucolaa, ripottele mausteet ja kaada päälle loraus balsamicoa sekä öljy.