29.9.12

Knöödeleitä

Käymme aina silloin tällöin Lidlissä. Tarjonta siellä on vähän erilaista kuin muissa kaupoissa. Nyt Unkariviikoilta mukaan jäi Semmelknödel-paketti ja karjalanpaistilihoja. Hain netistä knöödeliohjeita ja suurimmaksi osaksi niissä neuvottiin syömään "klimpit" keiton joukossa. Eräässä kuvassa oli lihakastike, jonka lisukkeeksi oli paistettu knöödeleitä. Rupesin sitten kehittelemään siitä päivän ruokaa... Lopputulos oli maukas ja mukavasti erilainen.

Unkarilainen lihapata vehnäknöödeleiden kera

karjalanpaistilihoja (nautaa ja sikaa)
sipuli
valkosipulin kynsi
tomaattipyrettä
paprikajauhetta
musta- ja maustepippuria
kreikanmeiramia
jeeraa
chilipaprikaa
hunajaa
lihalientä
balsamicoa
paprikoita (punaista, vihreää, keltaista...)
öljyä tai voita paistamiseen
persiljaa

Paista ensin lihat pienissä erissä pannulla. Laitoin erien loppuvaiheessa tomaattipyreen, paprikajauheen ja sipulit pannulle saamaan syvempää makua. Siirsin lihat pataan ja huuhtelin pannun liemellä. Mausta ja anna hautua pari tuntia. Paprikat lisäsin vasta loppuvaiheessa. Koristele persiljalla.
Leikkaa knöödelit siivuiksi ja paista pannulla öljyssä muutama minuutti. Laita tarjolle myös ranskankermaa.

Ps. Olen mieltynyt s-kaupoissa myytäviin Muttin tomaattituotteisiin. Pyre on makeaa ja miedon tomaattista. Myös säilötyt kirsikkatomaatit ovat maukkaita ja kooltaan mukavan pieniä erilaisiin ruokiin kokonaisina lisättäväksi.