17.9.12

Croissantit ja viinerit

Toimme jo paljon tavaraa pois mökiltä talvea varten. Pakastimeen oli jäänyt Myllyn paras -lehtitaikinalevyjä. Matkalla kotiin ne sulivat ja tein niistä "pika"croissanteja ja -viinereitä. Yleensä ostan esim. joulutorttuja varten voitaikinalevyjä, mutta lehtitaikinalevyt olivatkin todella maukkaita ja leivonnaisista tuli rapeita sekä lehteviä. Varsinkin croissantit onnistuivat yli odotusten.


Kanttarelli-savuporocroissantit

lehtitaikinalevyjä
kanttarelleja
sipuli
voita
savuporo-juustoa
suolaa
pippuria
(yrttejä)
kananmunaa voiteluun

Anna lehtitaikinalevyjen sulaa. Tee täyte paistamalla sienet ja sipuli. Lisää juusto sekä mausteet. Anna hautua kypsäksi n. 10-15 minuuttia. Leikka levyt kulmittain, jolloin saat kolmioita (ei haittaa vaikkei niistä tule tasakylkisiä). Levitä n. ruokalusikallinen täytettä levylle ja kääri rullalle, aloittaen leveämmästä päästä. Voitele munalla ja paista 225 asteessa (kiertoilmassa) n. 15 minuuttia.


Karviaismarjaviinerit

lehtitaikinalevyjä
karviaismarjahilloa
kananmunaa voiteluun
raesokeria

Anna lehtitaikinalevyjen sulaa. Leikkaa neliöiksi ja laita keskelle n. ruokalusikallinen hilloa. Voitele reunat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa (kiertoilmassa) n. 15 minuutia.