Apua, kansio täyttyy kesällä otetuista kuvista, kun ei vain muka ehdi laittaa niitä tänne. Tämä oli kuitenkin pakko kirjoittaa muistiin - oli todella herkullista! Samalla hyvä ohje "tuhota" kesäkurpitsoita, jotka tuntuvat olevan kovin satoisia...
Kesäkurpitsafetapiirakka
Pohja:
1 dl juoksevaa margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl perunamuusijauhetta
1 dl vettä
suolaa
Täyte:
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl ranskankermaa
1 muna
50 g fetajuustoa
yrttistä pippurisekoitusta, suolaa, timjamia, hunajaa ja öljyä paistamiseen (mausteissa ei kannata säästellä)
(juustoraastetta)
Tee pohja nyppimällä ensin margariini ja jauhot, joihin on sekoitettu suola ja leivinjauhe. Yhdistä vesi ja muusijauhe. Lisää muusi margariinijauhoseokseen. Painele vuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa reilu 5 minuuttia.
Suikaloi sipulit ja kesäkurpitsa. Kuullota ne öljyssä (kesäkurpitsaa kannattaa paistaa niin kauan, että kaikki kosteus haihtuu). Mausta ja ota pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon kerma, muna ja murustettu fetajuusto. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele halutessasi piirakan päälle juustoraastetta ja paista vielä 20 minuuttia.