1.2.09

Peurankäristys

Tässä syy, miksi eilen söimme läskitöntä läskisoosia...

Peurankäristys

n. 50 g possunsilavaa
500 g peuranpalapaistia
suolaa
n. 2 dl olutta

Kuutioi possunsilava pikkurillinpään kokoisiksi paloiksi. Vuole puukolla jäisestä peuranpaistista ohuen ohuita lastuja. Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja "sulata" siinä hyppysellinen possunrasvapaloja. Kun ne ovat pienentyneet puoleen ja ruskistuneet hyvin, lisää pannulle kourallinen jäisiä peuranlihalastuja. Paista rapeiksi koko ajan sekoitellen. Siirrä erä valurautapataan ja toista niin kauan kuin lihoja riittää. Lisää pataan aina lihojen perään loraus olutta ja ripaus suolaa. Anna hautua n. 1/2-1 h. Tarjoa perunamuusin ja puolukkasoseen kanssa. Syö oikeaoppisesti pelkällä haarukalla!