Kylmäsavulohilasagne
1 dl vehnäjauhoja
1 dl durumjauhoja
1 kananmuna
2 keltuaista
1 tl öljyä
ripaus suolaa
tuoretta tilliä
tuoretta basilikaa
Mittaa jauhot keoksi pöydälle. Ota 1 dl jauhoja talteen. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon 1 dl jauhoja sekä silputut tuoreet yrtit, suola ja öljy.
Kaada munaseos jauhojen keskelle ja vaivaa taikinaksi 10 min.
Kääri kelmuun ja anna rauhoittua jääkaapissa 0,5 h.
Kauli pastakoneella ohuita lasagnelevyjä (5 asteeseen asti). Anna kuivahtaa n. 1 h liinan päällä. (Huom. annos on aika reilu ja n. 1/3 voi jättää pois lasagnesta ja tehdä esim. tagliatellea)
Kastike
1 rkl voita
1 kevätsipuli tai pala purjoa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa tai maitoa
0,5 dl vettä
2 kuutiota pinaattia
100 g kylmäsavulohta
0,5 dl juustoraastetta
tilliä
basilikaa
mustapippuria
(suolaa)
Pinnalle
0,5 dl juustoraastetta
Kuullota silputut sipulit voissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetki. Kaada mukaan kerma ja tarvittaessa vettä. Lisää pinaatti ja paloiteltu lohi. Mausta ja sulata joukkoon juustoraaste.
Lado uunivuokaan kerroksittain pastalevyjä ja kastiketta niin, että alimpana ja ylimpänä on kastiketta. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista 200 c n. 30 min.