27.4.13

Kakun Fudge-kuorrute

Tämä oli jo pääsiäisen juttu, mutta kuva on ollut kamerassa "jumissa", ja kamera puolestaan taas lainassa matkoilla.
Työkaveri tarjosi tässä joskus kakkua, jossa oli mielenkiintoinen päällinen. Auliisti hän kertoi kyseessä olleen Fudge-kuorrutteen ja antoi jopa ohjeen kaupanpäällisiksi. Etsin vielä netistäkin kuorrutteen reseptiä ja löysin sen Kinuski-kissalta.
Olin varautunut vain 300 grammalla Fudge-karkkeja, joten jännitin miten kakun kanssa käy. Tein kakun vanhempieni luona, ja äidiltä löytyikin sopiva, pieni kakkuvuoka (halkaisijaltaan n. 20 cm). Aineet riittivät mainiosti. Vuoassa oli myös hauska kukkakuvio, joka "kuulsi" lopulta kivasti massan läpi.

Fudge-massa

300 g Fudge-karkkeja (irtokarkkihyllystä)
n. 1/2 dl kermaa
tomusokeria

Sulata karkit kattilassa kerman kanssa. Sekoita ja murskaa massaa koko ajan hiljalleen puuhaarukalla. Älä anna seoksen kiehua. Kun massa on sulaa, ota kattila liedeltä. Kaada massa leivinpaperin päälle (laakeaan) astiaan ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Ota kakku 2 tunniksi huoneenlämpöön. Kaulitse tomusokeria apuna käyttäen ohueksi levyksi. Nosta kaulimen avulla kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat pois esim. taikinapyörällä.