22.2.13

Kievin kana

Selailin vanhemmillani jotain lehteä, jossa oli selvitetty tarkoin Kievin kanan valmistus. Siinä oli käytetty broilerin rintafileitä, mutta kokeilin itse tehdä saman "minuuttifileistä". Lopputulos oli herkullinen ja säästyin taskun viiltämiseltä ja nuijimiselta.

Kievin kana

Täyte:
voita
sitruunaöljyä tai sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
persiljaa

broilerinfileitä

Leivitykset:
1.
vehnäjauhoja
valkopippuria
suolaa

2.
kananmuna
1 rkl vettä

3.
korppujauhoja

Tee maustevoi sekoittamalla mausteet pehmeään voihin. Kääri kelmuun rullalle ja laita pakastimeen. Tee broilerinfileisiin tasku, avaa ja nuiji fileet kelmun välissä ohuiksi. Varo reikien syntymistä. Helpommalla pääset, jos käytät valmiita, ohuita fileitä. Valitse vain keskenään samankokoiset päällekkäin. Täytä fileet maustevoitangolla ja paina kiinni. Leivitä ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kauniin kullanruskeiksi. Minuuttifileet kypsyvät nopeasti, paksummat voi kypsentää paiston jälkeen 200 asteisessa uunissa n. 15 minuutissa.