11.2.13

Hot Chocolate!

Kaakaota tulee juotua joskus näin talvisin tai syksyllä, kun haluaa nopeasti saada jotain lämmikettä. Usein se on vain jauheesta tehtyä, kuumaan veteen sekoitettuna ja maidolla jatkettuna. Nyt jääkaapissa oli vaniljanmakuista soijamaitoa ja mietin, miten se käyttäytyy kuumennettuna? Purkissa ei ollut sen kummempaa käyttöohjetta. No, sehän sopi kaakaon valmistukseen paremmin kuin hyvin. Maku oli ihanan täyteläinen, sopivasti vaniljainen ja pehmeä.

Hot chocolate (1 annos)


2 dl soijamaitoa
2 tl kaakaojuomajauhetta (O'boy)
1 pala tummaa suklaata

kermaa vaahdotettuna

En antanut maidon kiehua, vaan sekoitin kylmään maitoon kaakaojuomajauheen. Lisäsin kattilaan myös suklaapalan ja annoin kuumentua niin kauan kunnes suklaa suli. Koristelin kermavaahdolla, jota oli jäänyt yli laskiaispullista...