11.2.13

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Nyt on selvästi alkanut salaattikausi. Kovin kevyeksi ei tätä versiota voi sanoa, mutta hyvää! Lidl ei ole täysin boikotissa aiempien epäonnistuneiden ostosten takia, vaan sieltä ovat peräisin vuohenjuusto ja salaatti. Salaatti oli uutuus nimeltään Cosmopolitan. Se muistuttaa paljon Roomansalaattia (tai Romainesalaattia), mutta on rapeampaa ja "kerivämpää". Se kesti myös hyvin lässähtämättä, vaikka sekoitin lämpimät kasvikset mukaan. Maku oli mukavan pehmeä ja raikas. Hintakaan ei päätä huimannut, iso salaattipussi maksoi 1,69 e.
Itselleni olisi kelvannut salaatti pelkällä vuohenjuustolla, mutta laitoin sekaan myös bratwurstia. ;). "Vuohiallergikko" sekoitti omaan salaattiinsa salaattijuustokuutioita.

Lämmin vuohenjuustosalaatti

salaatinlehtiä
(kurkkua)

bratwurstia
vuohenjuustoa
kesäkurpitsaa
paprikaa
punasipulia
valkosipulin kynsi
kirsikkatomaatteja
oliiveita
hunajaa, oliiviöljyä, pippuria, suolaa

basilikaa, sweet chili -kastiketta

Paloittele kasvikset salaattia lukuunottamatta uunipellille. Lorauta päälle öljy ja hunaja sekä rouhi pintaan pippuria ja suolaa. Paista grillivastusten alla 225 asteessa 5-10 minuuttia. Revi salaatti kulhoon ja asettele päälle grillatut kasvikset, makkara ja juusto. Silppua päälle basilikaa. Kaada kastikkeeksi makeaa chilikastiketta.