


Eikä pääsiäinen ole mitään ilman makeita suklaa- ja sitruunaleivonnaisia. Olen vain alkanut ottaa paineita irtopohjavuokien käytöstä. Nyt valumisten ehkäisemiseksi vuorasin vuoat leivinpaperilla. Lopputulos ei kyllä ole kovin kaunis tai siloinen.
Kuvissa Fazerin ohjeella tehty mutakakku ja juustotorttu, jonka ohjeen löysin MTV3:n Mitä tänään syötäisiin -sivuilta. Pohjaa varten tein koko annoksen, mutta täytteeseen laitoin puolikkaan. Täytteessä käytin vain Ricotta-juustoa tuorejuuston ja ranskankerman sijaan.
Juustotorttu
Pohja
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 munaa
1 dl sokeria
1 rs (180 g) tuorejuustoa
1 prk (150) ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu (ja hieman kuoriraastetta)
1 rkl maizenaa
2 tl vaniljasokeria
Tee ensin pohja vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä täytteen teon ajan.
Vaahdota täytettä varten munat ja sokeri. Sekoita joukkoon juusto ja muut aineet.
Vuoraa vuoan pohja ja reunat taikinalla ja kaada täyte syvennykseen. Reunaa riitti hieman yli täytteen. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoile hyvin jäähtyneenä, mielellään jääkaappikylmänä, hedelmien ja sorbetin kanssa.
Pohjataikina tuntui pieneltä ja varsinkin sen levittäminen irtopohjavuokaan, leivinpaperin päälle oli melko työlästä. Siitä huolimatta, että vuokani oli annettua ohjetta pienempi, vain n. 20 cm halkaisijaltaan. Uunista otettaessa pohja oli kuitenkin kohonnut ja sitä oli riittävästi.

