30.4.12

Hauskaa Vappua 2012!

Mitä tästäkin Vapusta tulee, teekkarit kastetaan Kosken sijasta Ratinassa!?
Me kuitenkin aloitimme näin aattona kalaisalla menulla, jossa alkusalaattina oli vihersalaatti, pääruokana parsaa kylmäsavuloheen käärittynä, perunasalaattia, piparjuuri-sinappikastiketta ja jälkiruokana Valion rommirusinajäätelöä. Viini sopi kuin vappunenä päähän; espanjalainen Abadal.


Vihersalaatti


erilaisia salaatinlehtiä (olen löytänyt Vihreäkeijun salaattimixin!)
rucolaa
kurkkua
hunajamelonia
saksanpähkinää
sitruuna-oliiviöljyä



Parsat kylmäsavulohikääreessä

vihreää parsaa 3-4/ruokailija
saman verran savulohisiivuja
oliiviöljyä tavallista ja sitruunaa
pinjansiemeniä
juustoa (meillä Ikean havart-tyyppinen)


Huuhtele parsat ja kuori ne kevyesti. Keitä 3-4 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta ja kääri savulohisiivu ympärille. Paista vielä oliiviöljyssä nopeasti kaunis pinta kääröille. Asettele tarjolle, ripottele päälle juustoa, pinjansiemeniä sekä sitruuna-oliiviöljyä. 


Piparjuuri-sinappikastike

piparjuurituorejuustoa
Ikean sinappikastiketta lohelle
ruokakermaa
tilliä
mustapippuria


Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua hetki.



Perunasalaatti


2-3 keitettyä perunaa
1/2 sipulia
omena
tilliä


Kastike
1/2 dl öljyä
1/2 dl omenamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl vaaleaa sinappia (laitoin hunajasinappia)
viher- tai rosepippuria
currya
mustapippuria


Ohje löytyy blogistani aiemminkin, mutta nyt lisäsin salaattiin myös omenaa.


Jälkiruokana Valion uutuus; rommirusinajäätelö!