5.9.11

Vispipuuro

Sieniä lähdimme etsimään, mutta poimimme vielä myös mustikoita, joiden aika alkaa kyllä valitettavasti olla ohi. Metsäautotie oli melko kansoitettu, sillä monet olivat jo seuraavan syksyn herkun eli puolukoiden kimpussa. Me poimimme puolukoita vain vajaan litran, jotta saimme vispipuuroaineet.

Terveellisempi vispipuuro (=kuoret mukana)

3 dl puolukoita
7.5 dl vettä
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.25 dl mannaryynejä

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, suola ja puolukat. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää mannaryynit kiehuvaan seokseen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja laita esim. kylmää vettä olevaan altaaseen jäähtymään n. 15 minuutiksi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.