Innostuksen gruusialaiseen kaalipataan sain Kinuskikissan blogista, mutta vertaillessani taas eri ohjeita, tein lopulta oman sovellukseni. Pata oli hyvää ja sain "luvan" tehdä sitä toistekin ;).
Gruusialainen kaalipata
500 g kaalia
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
voita
vaaleaa siirappia
1 maustekurkku
1/2 dl maustekurkkujen lientä
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl paprikajauhetta
2 rkl chilitomaattisalsaa
suolaa
mustapippuria
meiramia
1 prk smetanaa
loraus ruokakermaa
juustoraastetta
Suikaloi kaali ja paloittele sipuli. Kuullota voissa pannulla kaali ja sipulit. Lisää hunaja ja mausteet sekä mausteliemi. Hauduta n. 10 minuuttia. Kaada sekaan smetana ja kerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Peitä vuoka ja paista 200 asteessa n. tunti. Ota paistamisen loppuvaiheessa kansi pois ja anna padan ruskistua.