26.9.10
Bruschetta
Kanttarelleja on jääkaappi "täynnä" ja onneksi ne säilyvät siellä ilmavasti pakattuna melko pitkään tuoreina. En halua pakastaa tai kuivata niitä, sillä ne menettävät silloin hienon makunsa.
Muutamana iltana olemme herkutelleet bruschetoilla, jotka hienosta nimestään huolimatta ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Päällisen voi koota kotoa kulloinkin löytyvistä aineista.
Sienibruschetta
2 viipaletta leipää
kanttarelleja tai tatteja
pieni (puna)sipuli
pieni tomaatti
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria
suolaa
rucolaa
basilikaa
parmankinkkua
parmesania
Lorauta pannulle öljyä. Ruskista sieniviipaleet ja sipuli. Kuutioi pannulle tomaatti. Lorauta sekaan hieman balsamicoa ja mausta hunajalla, pippurilla sekä suolalla. Ruskista leipäviipaleet.
Asettele leipä lautaselle, päälle sieniseosta ja kinkkuviipale. Hienonna päälle rucolaa ja basilikaa sekä raasta päälle parmesania.
Leipänä oli tällä kertaa leipäkoneella tehty piimälimppu, joka olikin varsin maukasta.
Piimälimppu leipäkoneella
3 dl piimää
2 rkl öljyä
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
1/2 rkl rouhittua fenkolia
1 tl pomeranssinkuorta
1 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
Mittaa aineet annetussa järjestyksessä koneeseen. Paista perusohjelmalla mediumilla.