16.2.14

Toscanalainen sitruunatorttu

Tämän ohjeen otin talteen Habanerokitchen-blogista jokin aika sitten ja nyt päätin kokeilla sitä. Kuten blogissa varoiteltiin, tässä on eri vaiheita ja pitää hieman näperrellä, No, melko pienellä vaivalla syntyi kuitenkin maukas ja todella mehevä torttu. Omaan makuuni tässä olisi saanut olla hieman enemmän jotain potkua, mutta mietin, että kesällä esim. tuoreiden mansikoiden kanssa tämä voisi olla todella juhlava tarjottava.

Toscanalainen sitruunatorttu

Täyte
3 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna
5 dl maitoa
1/2 dl vehnäjauhoja
(oma lisäykseni oli 1 tl vaniljasokeria ja 1 rkl sokeria)

Kuumenna keltuaiset ja kuoriraaste kattilassa koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kun väri alkaa vaaleta, lisää esikuumennettu maito ja lopuksi vehnäjauho. Anna seoksen pulpahtaa, ja jätä sitten jäähtymään. Sekoita kuitenkin vielää jonkin aikaa.

Pohja ja kansi

3 - 3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 iso tai 2 pientä munaa
100 g voita

Sekoita kuivat aineet ja nypi sen jälkeen sekaan pehmeä voi. Lisää lopuksi kananmunat. Jaa taikina kahtia ja kauli molemmat puolet ohuiksi levyiksi. (Oma taikina oli niin pehmeää, että kaulin pohjataikinan suoraan leivinpaperin päällä. Siirsin sen papereineen irtopohjavuokaan. Hieman jännitin jääkö paperi reunoilta taikinan sisään, mutta lopputulos oli erinomainen.)
Kaada täyte vuokaan ja laita päälle kansilevy. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Ripottele päälle tomusokeria.

PS. Yli jääneistä valkuaisista tein taas pavlovan, mutta seuraavaksi pitää kokeilla Budapest-leivoksia.