2.3.12

Suklaa-juustokakku

Elämä makeaksi -blogissa oli suklaa-juustokakun ohje. Se näytti niin herkulliselta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Kakkuvuoan sijaan kaadoin taikinan pienelle uunipellille ja jätin kuorrutuksen pois. Näin siitä tuli hieman arkisempi näöltään, mutta maku on varmaan yhtä "juhlava" ;)
Minua jaksoi hämmästyttää, miten pinnan juustoseos valahtaa uunissa pohjalle. Jospa jollain niksillä (seosten samankaltaisella koostumuksella) kakusta saisi vaikka marmoroidun...

Suklaa-juustokakku

4 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150 g suklaata
100 g voita

Täyte
200 g tuorejuustoa
1 muna
2 rkl maissitärkkelystä
397 g kondensoitua maitoa (tämä nyt vaan on purkin sisältö;))
0,5 dl sokeria

(aprikoosihilloa

Kuorrutus
1 dl kermaa
150 g suklaata
1 rkl voita)

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita/kääntele joukkoon varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sulatetut suklaa ja voi. Kaada vuokaan. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Minulla oli sokeroitua maitoa, joten jätin sokerin pois, mutta laitoin tilalle 1 tl vaniljasokeria makua antamaan. Kaada juustoseos suklaataikinan päälle ja kääntele massoja hieman sekaisin. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Itse peitin vuoan paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla.