
Minua jaksoi hämmästyttää, miten pinnan juustoseos valahtaa uunissa pohjalle. Jospa jollain niksillä (seosten samankaltaisella koostumuksella) kakusta saisi vaikka marmoroidun...
Suklaa-juustokakku
4 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150 g suklaata
100 g voita
Täyte
200 g tuorejuustoa
1 muna
2 rkl maissitärkkelystä
397 g kondensoitua maitoa (tämä nyt vaan on purkin sisältö;))
0,5 dl sokeria
(aprikoosihilloa
Kuorrutus
1 dl kermaa
150 g suklaata
1 rkl voita)
Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita/kääntele joukkoon varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sulatetut suklaa ja voi. Kaada vuokaan. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Minulla oli sokeroitua maitoa, joten jätin sokerin pois, mutta laitoin tilalle 1 tl vaniljasokeria makua antamaan. Kaada juustoseos suklaataikinan päälle ja kääntele massoja hieman sekaisin. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Itse peitin vuoan paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla.