7.3.11

Bouillabaisse

Kun tein ahventen perkeistä ja pikkukaloista kalaliemen, mietin heti, että teen pitkästä aikaa ranskalaisen kalakeiton. Se on hyvää aina vaihteeksi. Vaikka tuntuu, että siinä on jo liikaakin aineita, mitään ei kannata jättää pois. Tosin tällä kertaa jopa lisäsin uusina juttuina chilin ja tähtianiksen, ne toivatkin mukavan uuden säväyksen. Myös rouille eli maustettu majoneesi kuuluu keittoon.

Bouillabaisse

kalalientä
valkoviiniä
2-3 lajia eri kaloja (tässä ahventa ja lohta)
oliiviöljyä
porkkana
muutama peruna
fenkoli
sellerinvarsi
1/2 prk kokonaisia säilyketomaatteja
sipuli
valkosipulinkynsi
pala chiliä
katkarapuja
simpukoita
suolaa
laakerinlehti
sahramia
tähtianis
appelsiininkuorta
timjamia
persiljaa
musta- ja valkopippuria

Rouille
majoneesia
chiliä
persiljaa
mustapippuria
suolaa

Pilko vihannekset ja laita öljyyn kuullottumaan. Lisää puolitetut tomaatit ja mausteet. Kaada päälle kalaliemi sekä loraus valkoviiniä. Lisää lopuksi kalapalat, simpukat ja katkaravut. Älä keitä äyriäisiä sitkeiksi. Hienonna päälle vielä persiljaa.