10.10.10

Puolen tunnin päähänpisto

Sunnuntain kunniaksi teki mieli jotain makeaa kahvin kanssa. Kun en saanut "kaveria" ulos kahvilaan, tein pikaisesti mokkapaloja. Olin etsinyt ohjeen jo aiemmin ja nyt olikin hyvä tilaisuus kokeilla sitä. Aikaakaan ei kulunut kuin puoli tuntia.
Puolitin ohjeen ja tein piirakan pinnoitettuun Kokki-vuokaan. Pohja näytti uunista tullessa niin ohuelta, että tein hätäratkaisun puolittaa sen ja laittaa väliin omenasosetta. No, siitä tulikin sitten kuin kakku, mutta ei lainkaan hullumman makuinen... ;)
Nesteenä käytin pohjassa jogurttia. Kuorrutteeseen lisäsin myös 1 tl kahvijauhetta, olihan kysessä MOKKApalat. Seuraavalla kerralla, jos teen puolikkan annoksen, laitan vain 1/2 tl soodaa.

Mokkapalat (alkuperäinen ohje)

Pohja
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
200 g voita
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 dl piimää
2 kananmunaa

Kuorrutus
100 g margariinia
2 rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
tomusokeria

Sekoita keskenään kuivat aineet. Kiehauta suola, vesi, voi ja kaakaojauhe. Yhdistä seokset ja sekoita joukkoon piimä sekä kananmunat. Kaada pellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Kiehauta kuorrutteen voi, maito ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon tomusokeria niin, että saat seoksesta sopivan paksuista. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.