Monissa blogeissa ja ruokaohjeissa ovat nyt muodissa erilaiset ohratot. Pitihän minunkin sellaiseen hurahtaa, vaikka olen aikoinani koulussa saanut kammon ohraa kohtaan. Tämän sieni-punajuuri-ohraton ohje oli Kotiliedessä tai Kodin Kuvalehdessä... Kun en muista edes lehden nimeä, voi reseptikin poiketa hieman alkuperäisestä...
Sieni-punajuuri-ohratto
1/2 l suppilovahveroita
1 punajuuri
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl ohraryynejä (rikottuja)
oliiviöljyä ja voita
n. 2 dl kanalientä
salviaa
mustapippuria
parmesanraastetta
Raasta juurekset, hienonna sienet ja sipuli. Aloita paistamalla sienet pannulla. Siirrä pannu syrjään odottamaan ja silppua sienten päälle salviaa. Kuullota kasarissa sipulit ja ohraryynit. Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota hetki. Lisää sekaan sienet ja kaada päälle hieman lientä. Anna kiehua poreillen, koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä niin, että seos pysyy kosteana. Mausta pippurilla. Anna kypsyä n. 15 minuuttia ja raasta ennen tarjoilua sekaan parmesan.
Me nautimme ohraton sellaisenaan, mutta oheen sopisi varmaan paistettu kala tms. Myös vuohenjuusto sopisi varmaan risoton päälle.