Ensimmäinen (perus)resepti uudesta kirjasta testauksessa. Juttuhan on vielä kesken, joten tässä vaiheessa ei voi tehdä kuin suuntaa-antavia arvioita., mutta jos mojo-kastikkeen alkumakua vertaa esim. paholaisen hilloon, jälkimmäinen vie voiton..., vaikka lisäsin mojon alkuperäiseen ohjeeseen hunajaa antamaan makeutta ja myös hieman balsamicoa.
Mojo-kastike
1 punainen paprika
1 mieto chilipaprika
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 dl persiljaa
1 dl basilikaa
0,5 dl korianteria
1 nippu ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
(vettä)
Aineet mitataan tehosekoittimeen ja ajetaan hienoksi. Vettä voi lisätä tarvittaessa. Makujen annetaan tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tein puolikkaan annoksen ja lisäsin siihen 1 tl hunajaa, 1 tl vaaleaa balsamicoa ja tuoreen korianterin korvasin ripauksella jauhetta. Myös valkosipulia laitoin pienimmän löytämäni kynnen (ja totta puhuakseni, siitäkin vain osan).