18.3.09
Lamminpään lumous
Jospa päivittäisin taas hieman tätä blogiani. On ollut "vähän" muuta touhua ja vaikka uusia reseptejä ei ole ilmestynyt, kyllä meillä silti syöty on. ;)
Tämä ohje on tarinan mukaan Juicen keksimä. Tiedä häntä, mutta hyvää on! Noudattelin seuraavaa ohjetta, mutta mausteiden määrän suhteen sovelsin hieman omiani. Dijonin jouduin vaihtamaan turkulaiseen. Vaikutti hieman lopputulokseen, mutta ei pahasti. Myös valkosipulin määrää vähensin. Joskus muistan käyttäneeni tuoretta inkivääriä, se olisi ollut hyvää, mutta sitäkään ei nyt kaapissa ollut. Mustapippuria tykkään laittaa aina reilusti.
Lamminpään lumous
0,5 kg porsaanfilettä
3 dl kermaa
2 rkl ranskalaista sinappia
2 rkl tomaattipyrettä
8 valkosipulinkynttä(vähintään)
mustapippuria
currya
inkivääriä
kanelia
suolaa
Leikkaa liha puolen sentin viipaleiksi ja nuiji ne kevyesti. Paista lihat pinnaltaan ruskeiksi ja ripottele viipaleille mustapippuria sekä suolaa. Ota pois pannulta ja laita tilalle sinappi, tomaattipyre, mausteet ja halkaistut valkosipulit sekä kerma. Sekoita ainekset ja laita lihat takaisin pannulle. Hauduta n. 20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.