29.12.08

Kasvisgumbo ja broilerinfileet piripiri

Vaikka äidin jouluruoat olivatkin erinomaisia, joulun jälkeen oli pakko saada jotain mausteista.

Kasvisgumbon ohje Yhteishyvän ruokamaailmasta:

2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl jalapenochili
4 kpl kiinteämaltoista perunaa tai vastaava määrä bataattia
3 kpl tomaattia
2 kpl maissintähkää (pakaste-, säilyke- tai tuore)
425 g valkoisia papuja tomaattiliemessä
0,5 dl chilikastiketta
1 rkl sokeria tai hunajaa
1 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl tuoretta oreganoa silputtuna
2 rkl (tuoretta korianteria silputtuna)

Kuori ja murskaa valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele pieneksi. Kuori perunat tai bataatit ja paloittele ne kookkaiksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa maissintähkät kolmeen osaan. Sekoita keskenään valkosipuli- ja chilisilppu, pavut, chilikastike, sokeri, vesi, suola ja silputut yrtit.

Pane uunivuoan pohjalle kasvispalat ja kaada päälle papuseos. Pane vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa kunnes perunapalat ovat pehmenneet eli noin puolen tunnin ajan.

Piripirimausteseos

1 1/2 tl paprikajauhetta (savustettua)
1tl kuivattua oreganoa
1tl jauhettua korianteria
1tl jauhettua inkivääriä
½tl kardemummaa
1tl valkosipulirouhetta
½tl savusuolaa
½tl jauhettua cayenne-pippuria

Sekoita mausteet pienessä kulhossa. Hiero seos sen jälkeen huolella pihvien pintaan ja anna niiden sitten levätä hetken aikaa. Pihvit voi paistaa pannulla tai uunissa.