4.7.14

Kevyt kesälounas

Kesällä ei jaksa syödä kovin raskaasti, eikä aina innostu uudesta perunasta ja sillistä. Lipstikkaa kasvaa nyt myös suurina pensaina, joten tähän keittoon sitä voi hyötykäyttää. Ja mitä runsaammin sitä napsii, sitä parempi keitto. Vaikka lipstikka on tuoreena voimakas yrtti, keitossa sen maku yllättävästi miedontuu.
 

Lipstikkakeitto (2 annosta)

1 rkl voita
1 sipuli
1 oksa lipstikkaa
2 perunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 - 1 l vettä
1/2 kuutiota kasvis- tai lihaliemikuutiota
loraus kermaa tai pala sulatejuustoa
valkopippuria
(suolaa)

Pinnalle ruohosipulia tai uuden sipulin vartta

Kuullota sipulit, perunat ja lipstikka voissa. Lisää vehnäjauhot ja kaada joukkoon liemi. Keitä 1/2 h. Mausta sekä pyöristä makua kermalla tai juustolla tai molemmilla. Soseuta.

Välillä sorrumme ostamaan Lidlistä ihania voisarvia. Voisarvien täytteeksi laitoin salaattia, mozzarellaa, tomaattia, pestoa, basilikaa ja parmankinkkua.